Doç.Dr. Zuhal AKMEŞE
Doç. Dr. Zuhal Akmeşe, ilk lisans öğrenimini Afyon Kocatepe Universitesi Egitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Ogretmenliği Bölümünde (2005) tamamladı. ikinci lisans öğrenimini Ege Universitesi lletisim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bolümünde birincilikle (2010), Yüksek Lisans Öğrenimini Ege Universitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dal'nda 2000 Sonrası Türk Sinemasında Gençliğin Temsili" başliklı teziyle (2013) ve Doktorasını İstanbul Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusü Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı programinda Televizyonda Çerçeveleme ve Toplumsal Bakış Açısının Oluşturulması" başlıklı teziyle 2017 yılında tamamlamıştır. İletişim Çalışmaları bilim alanında 2020 yilinda doçent unvanı almiştır. Belgesel sinema, yeni iletişim
teknolojileri, iletişim kuramları, sosyal medya, medya okuryazarlığı, görsel iletişim tasarımı, televizyon ve sinemada yapım ve yönetim ve iletişim sosyolojisi alanında çalışmalar yapan Akmeşe'nin iletisim alaninda ortak yazarlı birçok çalışması, uluslararası kongre ve sempozyumlarda sunduğu bildirileri, ayrıca danışmanlık yaptığı sinema projeleri ve yönetmen olarak yer aldığı pek çok film ve belgesel film çalışması bulunmaktadır. Belgesel çalışmaları birçok ulusal ve uluslararasr festivalde gösterildi. Sergilerde sergilenmiş fotoğraflar bulunmaktadır. 2013 yılından bu yana Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nde akademik çalısşmalarını sürdüren Akmeşe, akademik çalışmaların yanı sıra, birçok ulusal ve uluslararası filim festivalinin ana jürisinde yer alarak seçici kurul üyeliği, TRT Akademi Dergisi yayin kurulu üyeliği, Dicle Universitesi Kültür ve Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetim kurulu üyeligi, Dicle Üniversitesi Kalite Kurulu üyeliği, Dicle Universitesi letisim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölum Başkanlığı görevlerini de yürütmektedir. Akmeşe'nin sinema ve iletisim alanında birçok kitabı bulunmaktadır. Akmeşe ayn zamanda Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği'nin kurucu başkanı ve yönetim kurulu başkanı olarak sinema, sanat ve iletişim alanındaki çalışmalarını sürdürmektedir. Dernek bünyesinde luslararası Dicle Belgesel ve Kisa Film Festivallnin Festival Baskanlıgı ve yine dernek büinyesinde hayata geçirilen
SineAkademi sinema araştırmaları dergisinin baş editörüiolarak sinema alanında faaliyet göstermektedir.